Podsedice – Tradiční Hubertovu jízdu připravila první říjnový den pro milovníky koní i krásné přírody jezdecká stáj Godolphin v Podsedicích. Na vyjížďku i následné soutěže přijeli koňáci z Litoměřicka, Lounska, Mostecka i Teplicka.

Nádherné podzimní počasí provázelo Hubertovu jízdu v Podsedicích na Litoměřicku. Foto: Oldřich Hájek

Po slavnostním odstartování nechyběla vyjížďka po kopcích, polích i lesích Českého středohoří. Po návratu čekal na účastníky dostih a další soutěže, jako byl slalom, židličkovaná a halali.

Co je Hubertova jízda?

Pořádají ji v mnoha stájích po celé republice jako odměnu pro všechny své členy. Hubertovy jízdy jsou vzpomínkou na tradici honů, jejichž kolébkou je Anglie. Šlechta tehdy za zvuku lesních rohů vyjížděla na svých koních se smečkou několika desítek loveckých psů po stopě lišky. Lišku nyní představuje jezdec s liščím ohonem připevněným na rameni, který se vydává první na trasu do terénu. Následuje ho lot jezdců a koní s masterem v čele. Celá jízda je ukončena závěrečným dostihem – Halali.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru