Košťany - Mělo dojít k pokusu o únos školáků v Košťanech? Právě tuto informaci nyní intenzívně prověřují policisté. V úterý v podvečer oslovil v Košťanech neznámý řidič osobního vozidla dvě nezletilé děti s tím, zda nechtějí svézt. Chlapec s dívkou z místa utekli, mezi mužem a nezletilými nedošlo k žádnému fyzickému kontaktu ani pokusu o omezení jejich osobní svobody. Popsal údajný incident mluvčí teplické policie Dan Vítek.

 

Na mimořádnou událost přitom upozornil sám starosta Košťan Tomáš Sváda v mimořádné zprávě, kterou vyvěsil na webové stránky města. Apeluje v ní na rodiče, aby věnovali zvýšenou pozornost nad dohledem svých dětí. K incidentu mělo dojít ve Sklářské ulici, kdy u dvou desetiletých dětí zastavil řidič auta tmavé barvy a lákal školáky do auta. Informace se vzápětí objevila i na sociální síti.

"Přestože podle dosud zjištěných informací nic nenasvědčuje tomu, že došlo k jakémukoliv protiprávnímu jednání, oznámení rozhodně nepodceňujeme a celou věcí se i nadále budeme zabývat. V souvislosti s tímto případem žádáme spoluobčany, kteří se 27. září mezi devatenáctou a dvacátou hodinou pohybovali v Košťanech ve Sklářské ulici a okolí a mohli by poskytnout svědectví k výskytu osobního vozidla pravděpodobně značky Volkswagen tmavé barvy s velkým nápisem VW na zadním skle, aby se obrátili na Obvodní oddělení Policie České republiky v Dubí, nebo informace sdělili na linku 158," dodává mluvčí teplické policie Dan Vítek.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru