Teplice – Otřesný zážitek má za sebou 90letá důchodkyně z Teplic. Přepadla ji 37letá narkomanka, která neměla peníze na drogy. Když ji stařenka nechtěla dát kabelku, popíchala ji žena svoji injekční stříkačkou.

Ilustrační foto. Foto: Michal Hrdlička

Případ se stal v polovině září, teď o něm informovala policie. Narkomanka se nejprve pokusila v jednom teplickém zlatnictví ukrást plato s vystavenými řetízky za 110 tisíc korun. „Chvíli si je prohlížela, najednou vzala celé plato, které chtěla ukrást. Pohotová prodavačka ale rychle zareagovala a uchopila plato také. Po chvíli přetahování neúspěšná zlodějka utekla z provozovny s prázdnou," popsal nevydařenou krádež teplický policejní mluvčí Daniel Vítek.

Sedmatřicetiletá žena ale nejspíš měla absťák a peníze na drogy nutně potřebovala. O pár desítek minut později totiž spáchala daleko závažnější trestný čin. Přepadla 90letou důchodkyni, se kterou se začala přetahovat o kabelku. Stařence přitom vyhrožovala, že jestli tašku nepustí, tak ji píchne injekční stříkačkou, kterou držela zabalenou v hadru. „Seniorku nakonec skutečně dvakrát píchla do ruky a kabelky, kde byly pouhé tři stokoruny, se zmocnila," uvedl dále Vítek.

Důchodkyně musela vyhledat lékařské ošetření, podrobila se odběru krve, aby se zjistilo, zda ji drogově závislá žena nenakazila nějakou nemocí. Sedmatřicetiletou narkomanku policisté dopadli, byla obviněna ze tří trestných činů a v současné době je již ve vazbě. „V případě odsouzení jí hrozí až desetileté vězení," dodal policejní mluvčí.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru