Teplice - Zrekonstruované prostory Domova mládeže při Střední škole stavební Teplice se staly od nového školního roku domovem pěti desítek mladých sportovců Regionální fotbalové akademie Ústeckého kraje. Tento unikátní projekt, jediný v regionu, podpořilo kromě Ústeckého kraje také město Teplice a Fotbalová asociace ČR.

Nezbytné foto na památku s Karlem Poborským. Foto: Ústecký kraj

V Domově mládeže najdou talentovaní fotbalisté ve věku 13 až 14 let potřebné zázemí, které potřebují pro kariérní růst. Podle slov ambasadora projektu a bývalého hráče reprezentace Karla Poborského, jsou pokoje a zázemí na té nejvyšší úrovni ze všech tří zatím fungujících akademií po celé republice.

Na oficiálním zahájení se objevila i řada dalších významných osobností z nejen sportovního prostředí. Se svými proslovy se před mladými kluky vystřídali: hejtman ústeckého kraje Oldřich Bubeníček, generální manažer akademie Marcel Chládek či primátor Teplic Jaroslav Kubera. „Myslím si, že podmínky, které jsme pro vás vytvořili, jsou na úrovni a teď už je to jen na vás. Hlavně nezapomínat na školu," nabádal hejtman kraje vybrané fotbalisty.

A právě studovat budou kluci v nedaleké ZŠ Edisonova, kde je pro ně poskytnuto i sportovní hřiště, na kterém potrénovali pod dozorem kvalifikovaných trenérů a také ambasadora akademie a bývalého záložníka Slavie či Manchesteru United Karla Poborského. Na závěr tréninkové jednotky se s talentovanými fotbalisty vyfotil a podepsal jim na památku míče.

01
Ondra s Davidem, dva kluci z Ústí a členové Regionální fotbalové akademie, ukázali Karlu Poborskému a hejtmanovi kraje Oldřichu Bubeníčkovi, kde tráví svůj čas.

03
Na slavnostním zahájení se objevil i Jaroslav Kubera, primátor Teplic (druhý zprava).

04
Kluci už naplno trénují v areálu ZŠ Edisonova v Teplicích.

05
Nejdříve škola a poté tréninkový dril.

06

07
Po tréninku se ambasador akademie Karel Poborský podepsal klukům na fotbalové míče.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru