Most, Ústecký kraj - Slavný sportovec a nyní k kandidát na senátora Jiří Šlégr uspořádal v mosteckém hotelu Cascade svoji třetí talkshow. Složení jeho hostů napovídalo, že tentokrát nebude nouze o osobní zážitky. Povedlo se.

Talkshow Jiřího Šlégra. Foto: Oldřich Hájek

Jiřího Šlégra jako host přišla podpořit jeho manželka Lucie, nejkrásnější dívka České republiky pro rok 2005, maminka dvou synů a rodačka z Teplic. Odsud pochází i Zdeněk Matouš, kandidát do krajského zastupitelstva za ČSSD a zároveň starosta patnáctitisícové Krupky. Ani jeden s hostí se netajil, že je velkým patriotem.

Lucie Šlégr Králová se rozpovídala, jak se první rok společného života s Jiřím Šlégrem v Litvínově těžce sžívala s tím, že opět opustila své milované Teplice. „První rok musel Jiří protrpět, jak jsem otáčela pořád oči nahoru, jaké je to maloměsto. Po Teplicích se mi moc stýskalo, naštěstí jsou jen kousek. Teď už jsem tu ale ráda. Jako maminka dvou dětí jsem mohla Litvínov poznat i z jiných stránek. Je tu spousta vyžití pro děti, spoustu sportovních klubů, hory hned za zády. Nebudeme se tvářit, že město netrpí žádnými neduhy, ale já doufám, že tu společně zestárneme," potěšila Lucie nejen svého muže, ale i všechny Litvínovské.

Bitva o děti

O svém městě promluvil i Zdeněk Matouš, který se sice narodil v Teplicích, ale celý život žije v nedaleké Krupce. „Lidé naše město určitě znají díky lanové dráze. Abych vyzdvihl naše město – máme dva programy na radnici, na které se velmi zaměřujeme, a to na děti a seniory. Děláme spoustu akcí, tou největší je třeba olympiáda dětí, které se zúčastňují všechny naše čtyři školy. Pro seniory například pořádáme soustředění v našem rekreačním objektu v Chřibské. Loni tam bábinky, jak jim hezky říkáme, sepsaly své oblíbené recepty a my jsme to posléze doplněné o jejich fotografie vydali," uvedl jako příklad Zdeněk Matouš.

Jiří Šlégr v sobě nezapře hokejovou legendu, bylo by divné, kdyby se diskuze nestočila ke sportu, proto jej zajímalo, jak se Krupka potýká s nezájmem dětí o sport. „Ročně se u nás narodí sto dvacet dětí, z toho je čtyřicet romských, bohužel jejich rodiny nepodporují sportovní ambice dětí. Z těch osmdesáti jsou půl na půl chlapci a děvčata. Polovina z nich sport ignoruje, dávají přednost počítači a poflakování. A o ten zbytek se přetahují všechny sportovní oddíly, které v Krupce jsou a není jich málo," popsal situaci starosta města, kde se o víkendu hrálo mezinárodní utkání Česko – Norsko v třináctkovém rugby.


perličky z třetí talkshow

  • Zdeněk Matouš má s manželkou dva syny – ti se narodili přesně ve stejný den, dvacet let po sobě. „S humorem teď říkám, že manželka je plodná jen v listopadu jednou za dvacet let, takže za jedenáct roků si budu muset dát velký pozor," rozesmál všechny přítomné Zdeněk Matouš.
  • Lucie Králová se seznámila s Jiřím Šlégrem, když jejímu mladšímu synovi bylo deset měsíců. Netušila samozřejmě, že Jiří je vášnivý kuchař. „Říkala jsem si, že je tak sám a že mu uvařím. Jenže tehdy jsem byla poněkud vyšinutá matka. Vůbec jsem nesolila, staršímu synovi jsem dělala ještě ve třech letech bramborovou kaši z Nutrilonu. A Jiřímu jsem ten guláš samozřejmě taky zapomněla osolit," zavzpomínala Lucie Šlégr Králová.

Jiří Šlégr zopakoval, co zaznělo už v předchozích talkshow, že jeho snahou bude prosadit, aby kluby měly co nejnižší příspěvky a děti tak mohly chodit do více sportovních kroužků, aby mohly vyzkoušet, co budou chtít a jejich rodiny to finančně nezruinovalo.

Lucie Šlégr Králová se nebála navézt do současné generace rodičů. „Za tím, že děti nesportují, může lenost rodičů. My jsme jako malí lítaly po ulici, neměli jsme takové možnosti a výběr jako dnešní děti, nekoukali jsme pořád na seriály. Problém nebude jen finanční, ale spíš lenost a vůle rodičů. Bylo by fajn, kdyby rozhýbali sebe i děti, je tu moc pěkných míst v okolí, o kterých děti ani nemají tušení," rýpla si manželka Lucie, přičemž Šlégr potvrdil, že jeho žena je velmi akční, co se týče trávení času s dětmi.

Ubrečený Gretzky

Každý z aktérů měl také zavzpomínat na nějakou příležitost, kdy byl hrdý, že reprezentuje svoji zemi. Jiří Šlégr logicky povídal o Naganu. „Seděl jsem na chodbě a volal jsem mámě, brečel jsem do telefonu, když jsem říkal, že jsme ve finále. Když jsem s ní domluvil, uvědomil jsem si, že tam nejsem sám, že na druhém konci taky někdo brečí. Kanaďan, logicky z jiného důvodu než já. A koukám, on to byl sám velký Wayne Gretzky," vyprávěl emotivní zážitek člen týmu z malé zemičky, se kterou na turnaji století nikdo nepočítal.

Lucie Králová se také pyšní zážitkem, kdy sledovala, jak ke stropu stoupá česká vlajka a hraje naše hymna. „Jela jsem na Miss World do Číny a těšila se na Velkou čínskou zeď, jenže se mi tam vůbec nelíbilo, pořadatelé požadovali, abychom byli pořád jen na pokoji. Jediný pozitivní zážitek, který mám dosud pevně s touto soutěží spojený, byl z disciplíny Miss talent, do které jsem se tam přihlásila. Tančila jsem v hale velké asi jako Sazka aréna a když jsem dotančila, všichni vstali a tleskali, vyhrála jsem a byla jsem pyšná, hrdá, že jsem z České republiky. Maminka mi schovala tehdy čínské noviny, kde o mně psali," vzpomínala hokejistova manželka, která se tanci věnovala odmalička.

Zdeněk Matouš pocítil národní hrdost, když v Bonnu jako zástupce samosprávy obhajoval projekt zapsání Hornické krajiny Krušnohoří na seznam UNESCO. „Tato oblast je nominována na zapsání do seznamu světového dědictví pro rok 2018. Projekt jsme představovali před mezinárodním grémiem hodnotitelů a byl úžasný pocit, když nám pak všichni gratulovali, že to je nejlépe připravený projekt," pochlubil se starosta Krupky, který by se jako případný krajský zastupitel chtěl zabývat resortem školství a zaměřit se hlavně na vrácení hodnoty učňovským oborům.

Poslední dvě možnosti zúčastnit se předvolební talkshow Jiřího Šlégra budou mít zájemci příští týden, a to v pondělí a v úterý, opět v salonku hotelu Cascade od 18.30.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru