Teplice - Den architektury otevře veřejnosti o víkendu unikátní stavby po celé republice. Podívat se můžete v sobotu také do Trnovan.

2709asgard

Kdyby Trnovany stále rostly stejným tempem jako kdysi, měly by dnes tři čtvrtě milionu obyvatel. Zkusíme na okamžik mezi paneláky obnovit atmosféru malého Norimberka. Jak se staví nejkrásnější město na severu? Co na to bůh Heimdal a Martin Luther? Odpoví architekt Jan Hanzlíka  členové DS 4 pod peřinou a Panoptikum Maxe Fische.

Sraz je v sobotu 1. října v 19 hodin u domu "Asgard" v ulici U Červeného kostela (viz foto).

Den architektury se letos koná o víkendu 1. a 2. října na 63 místech po české republice. Svým rozsahem ve světě unikátní akce právem přinesla její zakladatelce architektce Marcele Steinbachové letošní titul Architekt roku 2016. „Těší nás aktivní zájem nejen mladých o prostor i místa kde žijeme. Akce roste díky stovkám nadšenců a milovníků architektury, kteří pomáhají vzdělávat veřejnost v přístupu k novým kvalitním stavbám i rekonstrukcím," dodává k letošnímu ročníku.

Šestý ročník festivalu upozorňuje na architektonické skvosty, stavby honosné i prosté, obdivované i zatracované, ohrožené i zářící novotou, opuštěné i probouzející se k životu či celé unikátní čtvrti a komplexy budov. Festival pořádá spolek Kruh v úzké spolupráci s místními experty a iniciativami.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru