Ústí nad Labem - Představitelé partnerské provincie Anhui z Čínské lidové republiky v rámci dvoudenní návštěvy Ústeckého kraje zavítali 25. srpna do ústecké Masarykovy nemocnice, která spadá stejně jako nemocnice v Teplicích pod Krajskou zdravotní. Čínští politici a manažeři si prohlédli špičkové pracoviště Kliniky urologie a robotické chirurgie a její školicí centrum, akreditované ke vzdělávání operatérů pro střední a východní Evropu, a mj. zavítali i na heliport Masarykovy nemocnice.

Zkouška na robotickém simulátoru. Foto: Krajská zdravotní

„Jsem velice rád, že vedení Krajské zdravotní přijalo návštěvu Ústeckého kraje z provincie Anhui a umožnilo ji nahlédnout na své špičkové pracoviště. Tímto bych chtěl všem poděkovat," uvedl hejtman Ústeckého kraje Oldřich Bubeníček.

„Těší mě, že vás v rámci spolupráce s Ústeckým krajem mohu přivítat v Krajské zdravotní, respektive v ústecké Masarykově nemocnici, která je největší a nejvýznamnější z pěti nemocnic," přivítal čínskou delegaci Mgr. Radek Scherfer, místopředseda představenstva Krajské zdravotní, před další návštěvou největší z nemocnic společnosti.

Generální ředitel Krajské zdravotní Ing. Petr Fiala doplnil, že s ohledem na geografické rozmístění v regionu tvoří nemocnice Krajské zdravotní v Děčíně, Ústí nad Labem, Teplicích, Mostě a Chomutově jednu páteřní osu zdravotnických zařízení pro celý Ústecký kraj. „V našich nemocnicích pracuje více jak 890 lékařů a zhruba 2600 zdravotních sester. Jedním z prestižních pracovišť naší společnosti, na které jsme se podívali, je Klinika urologie a robotické chirurgie. Od května 2015 disponuje novým dvoukonzolovým robotickým systémem da Vinci Xi. Tuto, v Česku nejmodernější verzi systému, využívají při operacích a výuce vedle urologů, také chirurgové, lékaři otorinolaryngologie (ORL) a gynekologové," řekl Ing. Petr Fiala při návštěvě školicího střediska robotické chirurgie, které čínské delegaci podrobněji představil přednosta Kliniky urologie a robotické chirurgie při ústecké Masarykově nemocnici MUDr. Jan Schraml, Ph. D. Hosté měli možnost sledovat průběh robotické operace na velkoplošné projekci a vyzkoušet si práci na robotickém simulátoru.

Návštěva na heliportu. Foto: Krajská zdravotní

„Jsme velice rádi, že jsme si mohli za doprovodu pana hejtmana Oldřicha Bubeníčka, jeho náměstkyně Jany Vaňhové a místopředsedy představenstva Radka Scherfera prohlédnout krajskou nemocnici, seznámit se s její strukturou a poznat vámi používané lékařské technologie zejména v robotické chirurgii. V rámci spolupráce s Ústeckým krajem chceme spolupracovat i s vaší nemocnicí. Vaši lékaři by jezdili přednášet do naší univerzitní nemocnice. Také bychom rádi zahájili pravidelné návštěvy a stáže, při kterých by si naši lékaři vyměňovali zkušenosti s vašimi," zhodnotil návštěvu náměstek guvernéra provincie Anhui Xie Guangxiang.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru