Teplicko – Z neoprávněného podnikání byl v těchto dnech teplickou policií obviněn 40letý muž, který pracoval jako obchodní zástupce. Během čtyř let uzavřel obchody za více než tři miliony, potíž byla v tom, že na podnikání neměl živnostenský list. Hrozí mu až pětileté vězení.

Ilustrační foto

Čtyřicetiletý muž se nechal zaměstnat jako obchodní zástupce společnosti, která prodává čistící přístroje. Na území několika krajů pak nabízel a prodával firemní produkty. „Vystupoval ale pod svým obchodním názvem i přesto, že jako osoba samostatně výdělečně činná měl jen jedno živnostenské oprávnění na zcela jiný předmět podnikání," vysvětlil policejní mluvčí Daniel Vítek.

Muž měl podle policie během čtyř let téměř tři stovky zákazníků a svému dodavateli vystavil faktury na částku převyšující tři miliony korun. Po odečtení nákladů se měl přijít na více než milion korun. „Tím, že dlouhodobě a ve větším rozsahu podnikal v oboru, na který neměl příslušné živnostenské oprávnění, se dopustil trestného činu, za který mu v případě odsouzení hrozí až pětileté vězení," dodal Vítek.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru