Teplice - O statisíce korun se měl neoprávněně obohatit 33letý muž, který na Teplicku pracoval jako realitní makléř. O peníze podle vyšetřovatelů připravil jak klienty, tak i realitní kancelář, která ho zaměstnávala.

3007realitka

V průběhu dvou let uzavíral s klienty smlouvy o výhradním poskytování realitních služeb, jejichž součástí byla i výše provize za služby spojené s prodejem jejich nemovitostí. Z peněz, které kupující zasílali do advokátní úschovy, si pak nechával neoprávněně zaslat na svůj účet různě vysoké částky.

"Sedm svých klientů tímto způsobem připravil celkem o 210 tisíc, realitní kancelář přišla snižováním provizí a dalšími machinacemi s penězi o 140 tisíc korun," vypočítal škodu teplický policejní mluvčí Daniel Vítek.

Kriminalisté muži nechali zablokovat účty, aby měli poškození možnost domoci se v rámci soudního řízení svých peněz zpět a obvinili ho z trestného činu podvodu, za který mu v případě uznání viny hrozí až pětiletý trest odnětí svobody.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru