Teplice - Policisté dopadli 34letého zloděje, který se loni v červenci během jedné noci stihl dopustit hned pěti krádeží. "Není výjimkou, že se někteří pachatelé dopustí několika krádeží za sebou, ale pět za noc, to už by se dal muž označit za „smutného" rekordmana," říká policejní mluvčí Daniel Vítek.

Zloději se líbily kabely. Ilustrační foto: Policie ČR

Co vše má muž na svědomí a jak vypadala jeho noční jízda? V Teplicích ukradl sedmdesát metrů měděného kabelu a sloupový rozvaděč, poté přelezl plot u rodinného domu, kde z nádrže na vodu odcizil čerpadlo. V ranních hodinách vnikl ve stejné ulici na další zahradu, kde ukradl dvě stavební kolečka a tepelné čerpadlo na ohřev vody v bazénu, vyrušila ho ale majitelka domu, a tak nechal věci v hodnotě přes deset tisíc na ulici a dal se na útek.

Peníze ale chtěl, a proto se vydal znovu krást, tentokrát do ulice Bohosudovská, kde ze stojanu odcizil horské kolo. Ve stejné ulici pak za zaparkovaného kamionu s chladírenským návěsem odřezal kabeláž elektrorozvodů a hadice mrazící směsi, čímž způsobil škodu přes 15 tisíc korun.

"Jednou z možných příčin jeho zlodějského maratonu možná bylo, že se drogově závislý muž předávkoval léky," dodal Daniel Vítek z teplické policie. Celkem ukradl věci za více jak třicet tisíc, v uplynulých dnech byl obviněn z přečinů krádeže a porušování domovní svobody, za které mu hrozí maximálně dvouletý trest odnětí svobody.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru