Teplice - Čtrnáct zraněných, taková je bilance odpoledního střetu autobusu s trolejbusem u Červeného kostela v Teplicích. Trolejbus jedoucí na lince číslo 10 v křižovatce ulic Masarykova a U Červeného kostela zezadu narazil do autobusu linky 488. Přivolaní hasiči museli jednoho z řidičů vystřihávat. Toho posléze transportoval ve velmi vážném stavu vrtulník letecké záchranky do ústecké Masarykovy nemocnice na traumatologické oddělení. Potvrdil to mluvčí krajské záchranky Pavel Šebesta.

Snímek z místa nehody. Foto: Luboš Hostek

U nehody zasahovaly tři sanitky z Teplic, jedna z Ústí nad Labem a nekolik převozních sanitních vozidel. Osm poraněných pak sanitky převezly do teplické nemocnice, dvě děti byly transportovány na dětskou chirurgii do Ústí nad Labem a chirurgické oddělení nemocnice přijalo i tři dospělé cestující. Všichni cestující naštěstí utrpěli pouze lehká poranění. 

K nehodě se vyjádřil i Petr Havlík, ředitel Arriva Teplice: „Je mi to velmi líto, ale musím potvrdit, že dnes odpoledne se v Teplicích krátce před čtvrtou hodinou srazil náš trolejbus a autobus a několik cestujících se zranilo. Trolejbus jedoucí na lince číslo 10 narazil v křižovatce ulic Masarykova a U Červeného kostela zezadu do autobusu linky 488. Co se přesně odehrálo a proč ke střetu došlo zatím nevíme, příčina nehody se stále vyšetřuje. Řidiče trolejbusu transportoval vrtulník do nemocnice. Pevně věřím, že budou všichni cestující i náš kolega v pořádku," dodal ředitel Havlík.

Přesnou příčinu karambolu vyšetřuje dopravní policie. Střetem se zabývá i Drážní inspekce, pod kterou trolejbusová doprava spadá. „Trolejbus narazil do zadní části autobusu. Příčina nedobrzdění trolejbusu je předmětem dalšího šetření. Celková škoda je vyčíslena na 800 000 Kč (600 tisíc trolejbus, 200 tisíc autobus)," uvedl mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal.

O vážné nehodě jsme již informovali:

[article]4473[/article]

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru