Teplice – Teplická porodnice získala Certifikát za šetrnou medikaci při vedení porodů v rámci projektu Přirozený porod v porodnici. K tomu, aby certifikát dostala, musela porodnice splnit velmi přísná kritéria. Z celkového počtu 17 porodnic z celé České republiky zapojených do projektu, dosáhlo nejvyššího ocenění jen 20 procent porodnic.

Foto: Krajská zdravotní

„Získání certifikátu nás velmi těší, protože zásady vedení přirozeného porodu mají na našem oddělení tradici již od počátku 90. let minulého století. Preferujeme fyziologický způsob vedení porodu podle přání či porodního plánu rodičky. Rodičky se k nám rády vracejí, oceňují osobní kontakt při podávání informací a především domácí prostředí menší porodnice. Tento certifikát určitě jejich zájem o naše oddělení ještě zvýší," řekl Michal Šoltés, primář Gynekologicko-porodnického oddělení teplické nemocnice. V loňském roce v teplické porodnici odvedli lékaři 774 porodů a v letošním už 337 porodů.

Cílem projektu Přirozený porod v porodnici je motivovat ke změně jak porodnice, tak i rodičky. Lékaři a sestry v porodnicích by měli s rodičkami více a lépe komunikovat a snažit se vytvářet v porodnicích vlídnější prostředí. Budoucím matkám má projekt ukázat, že existují porodnice, které chtějí vyjít vstříc jejich požadavkům a ve kterých je možné rodit nejen bezpečně, ale také příjemně.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru