Duchcov - Na pět bezdomovců, kteří přespávali v opuštěné budově bývalého nádraží v Duchcově, se ve čtvrtek zřítila část střešní konstrukce. Zasypané lidi hledalo na třicet hasičů včetně chomutovské kynologické skupiny. Hasiči z trosek objektu vynesli čtyři zraněné a jednoho mrtvého muže. Naštěstí ale šlo o taktické cvičení složek Integrovaného záchranného systému a jeho cílem bylo vyhledávání a vyproštění osob ze zřícené drážní budovy.

 

Hasiči nacvičují zásah u zavalených osob v budově nádraží. Foto: Jan Vraný 

Jako první na místo dorazily hlídky duchcovských městských policistů a profesionální hasiči z Duchcova. Do objektu, ze kterého bylo slyšet zoufalé volání o pomoc a nářky, se hasiči dostali pomocí žebříku. Tři dobrovolní hasiči z Duchcova posléze sledovali zvenčí statiku budovy a byli v případě ohrožení zasahujících hasičů připraveni použít zvukový signál píšťalkou. Na tento pokyn by všichni museli opustit budovu, která je totiž v havarijním stavu.

 

Hasiči nacvičují zásah u zavalených osob v budově nádraží. Foto: Jan Vraný

V přízemí objektu následně hasiči probourali zazděné dveře, kterými se posléze dostal dovnitř psovod v doprovodu hasiče. Na místo vyjela i povolaná jednotka profesionálních hasičů z Mostu se speciálním kontejnerem. Profesionální hasiči z Mostu jsou v Ústeckém kraji předurčení k pomoci při zřícení budov, hromadných nehodách nebo velkým technickým zásahům. K dispozici proto mají špičkovou vyprošťující techniku. Mostecká jednotka hasičů ale ve čtvrtek do Duchcova nedojela. Cestou k zásahu totiž sama havarovala na jednom z mosteckých kruhových objezdů a hasiči v Duchcově se tak museli obejít bez pomoci mosteckých kolegů.

Hasiči nacvičují zásah u zavalených osob v budově nádraží. Foto: Jan Vraný

Speciálně vycvičení psi kynologické služby následně uvnitř objektu "vyštěkali" další dva zraněné, které následně hasiči vynesli před budovu. Zraněné z prvního patra hasiči dostali do bezpečí pomocí automobilové plošiny.

 

Hasiči nacvičují zásah u zavalených osob v budově nádraží. Foto: Jan Vraný

Nasazené jednotky:

HZS Duchcov

HZS Teplice

JSDH Duchcov

FOTOGALERIE:

 

 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru