Cínovec - Hlídka dubských strážníků si připsala další úspěšnou záchranu života. Zasahovala totiž na žádost záchranné služby u šedesátiletého muže se zástavou srdce na Cínovci. Když hlídka dorazila na místo, prováděl asistovanou resuscitaci jeden z přítomných mužů a měl na telefonu operátorku záchranné služby. Hlídka MP Dubí si následně pacienta převzala a pokračovala v resuscitaci a následně připojila přenosný AED (defibrilátor), který vozí strážníci v autě.

Na Cínovci zasahovali strážníci, záchranná služba i hasiči. Foto: čtenář

Pacient následně dostal výboj a strážníci pokračovali v resuscitaci, až do příjezdu záchranné služby. Poté pokračovali v oživovacích pokusech záchranáři. Když se podařilo muže částečně stabilizovat, řešil se další velký problém. Pacient zkolaboval v podkroví (druhé podlaží chaty), kde byly prudké dřevěné schody a bylo jej potřeba z chaty transportovat.

Na místo byla proto přivolána  profesionální jednotka teplických hasičů a dobrovolní hasiči z Dubí. Hasiči poté pomohli pacienta, který vážil přes 130 kilogramů, transportovat pomocí tlakového vaku kvůli stabilizaci k sanitě. Záchranná služba s podezřením na infarkt následně pacienta převezla do ústecké Masarykovy nemocnice.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru