Duchcov - Osm hasičských jednotek se ve čtvrtek sjelo k ohlášenému požáru státního zámku v Duchcově. Hořet začala střecha hospodářské budovy. Na místě zasahovali profesionální i dobrovolní hasiči. Naštěstí ale šlo jen o taktické cvičení na prvním nádvoří.

Hasiči zasahovali u fiktivního požáru v areálu duchcovského zámku. Foto: Oldřich Hájek

Podle mluvčího krajských hasičů Lukáše Marvana si hasiči vyzkoušeli dojezdové časy, ale také prověřili hydranty v okolí zámku a možnost kyvadlové a dálkové dopravy vody z okolních rybníků. Cílem cvičení pak bylo prověření připravenosti a spolupráce jednotek profesionálních hasičů s jednotkami doborovolných sborů a jednotkou hasičů podniku.

VIDEOREPORTÁŽ Z HASIČSKÉHO CVIČENÍ:

 

Videoreportáž z hasičského cvičení: Kamera Oldřich Hájek/e-teplicko.cz reportér Jan Vraný/e-teplicko.cz

Velitel zásahu Karel Málek podotkl, že hasiči se po ukončení cvičení rovněž seznámili s prostory duchcovského zámku. Jednotky cvičily zásah jak z vnitřku budovy, tak z vnějšku, a to z automobilové plošiny a automobilového žebříku.

Před zámkem pak policisté a strážníci po dobu hasičského cvičení usměrňovali dopravu.

Zúčastnilo se 8 hasičských jednotek:

HZS Duchcov, HZS Teplice, HZSP SD Doly Bílina, SDHO Duchcov, SDHO Osek, SDHO Zabrušany, SDHO Košťany, SDHO Hrob, státní policisté z Duchcova a strážníci z Duchcova.

FOTOGALERIE:

 

 

 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru