Lesáci otevřeli stokilometrovou lesní stezku! Můžete na ní strávit týden a bivakovat
Okolí Ostrova u Tisé. Ilustrační foto: Oldřich Hájek
Výlety

Ústecký kraj – V sobotu 28. dubna se otevřela veřejnosti zážitková přeshraniční „Lesní stezka Labské pískovce“. Je společným projektem podniku Lesy České republiky, státního podniku Saské lesy a Správy Národního parku České Švýcarsko.

„Na stokilometrové lesní stezce stráví návštěvníci několikadenní pobyt v harmonické přírodě na pomezí Spolkové republiky Německo a České republiky. Cesta je členěna do šesti úseků, u nás je stezka označena směrníky, v Německu žlutým svislým pruhem. Na německé straně se od dubna do října nabízí možnosti pro nocování ve volné přírodě v chatách a bivacích, na straně české lze využít veřejného tábořiště v Ostrově,“ uvádí mluvčí Lesů ČR Eva Jouklová.

Kudy se vydat

Trasa vede od nádraží Schöna po úbočí Labe jižně do idylického údolí Golobtbachtal, potom vzhůru na panoramatickou vyhlídku na hoře Großer Zschirnstein a dále tichými lesy až k odbočce k Hraniční boudě. Od ní se jde přes nejvyšší stolovou horu Labských pískovců Děčínský Sněžník až do kempu v Ostrově.

Kousek za Ostrovem začíná nejdobrodružnější úsek treku přes osamělé vrcholy divokými skalními průrvami a rozsáhlými lesy, kde nepotkáte člověka, až k chatě v lese Beutwald. Za lesem Beutwald se lesní stezka ponoří do bizarního skalního světa údolí Bielatal, několikrát změní stranu údolí a vine se podél terénního zlomu na jižní straně.

Dále pokračuje po starých hraničních a lesních stezkách až k chatě Rotsteinhütte. Na trase od chaty Rotsteinhütte do Nikolsdorfu vás čekají hned tři zajímavosti: málo známý pohled na Sněžník z Katzensteinu, panoramatický výhled na hoře Lampertstein a skalní labyrint u Nikolsdorfu.

Z Nikolsdorfu vede cesta kolem Loupežné jeskyně v kopci Quirl vzhůru k hrdým vrcholkům Gohrisch a Papststein a konečně přes tichý, zasněný vrch Kleinhennersdorfer Stein na nádraží v Bad Schandau.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru