Sezona začala, po Labi už opět jezdí výletní lodě
Hejtman Oldřich Bubeníček s vnučkou na lodi Orion. Foto Krajský úřad Ústeckého kraje
Výlety

Ústí nad Labem – S novou sezonou mohou rodiny s dětmi a další výletníci opět vyrazit na oblíbenou atrakci – vyhlídkovou plavbu lodí po Labi. Loď Orion vyjela z Ústí přes Děčín a Hřensko do Německa poprvé o uplynulém víkendu. Jezdí už také lodě v opačném směru proti proudu: z Ústí do Litoměřic a Roudnice.

Loď ve směru Ústí – Děčín – Hřensko – Bad Schandau vyplula letos poprvé na trasu minulý čtvrtek, což byl první den velikonočních prázdnin. Na vyjížďku se vydal s vnučkou i hejtman Ústeckého kraje Oldřich Bubeníček. Loď je zařazena do systému Doprava Ústeckého kraje, dopravcem je Labská plavební společnost, která provozuje i další plavby dál do Německa, například do Drážďan a Míšně, a to zejména s nástupem v Děčíně.

„Lodní linka z Ústí do Bad Schandau nabízí krásné výhledy na okolí a labský kaňon po celou dobu trasy. Určitě letos znovu přiláká hojný počet návštěvníků,“ uvedl hejtman Oldřich Bubeníček.

Kdy bude tato oblíbená loď nyní jezdit? Orion vyplouvá vždy o víkendech a o státních svátcích, a to až do konce října. Většina plaveb však jezdí jen z Ústí do Hřenska. Z Ústí se vyjíždí vždy v 9.30 hodin dopoledne. Ve Hřensku je loď ve 12.15 hodin a výletníci tam potom mají prostor tři hodiny na prohlídku okolních pískovcových skalních měst. Potom se plavidlo zase vrací do Ústí.

Bad Schandau jako „destinace“ se k lodnímu jízdnímu řádu přidává jen výjimečně – kromě 29. března se tam loď letos vydá ještě také 30. dubna a 29. října, vždy v době kolem svátků.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru