Ilustrační foto
Ilustrační foto
Výlety

Ústí nad Labem – Denní teploty až sedmnáct stupňů Celsia, to je předpověď meteorologů na nadcházející víkend. S příchodem měsíce března zahájila ústecká ZOO takzvanou jarní přechodnou sezónu.

„Přechodnou sezónu jsme zavedli již v loňském roce ve snaze vyjít návštěvníkům vstříc. V březnu máme otevřeno od 9.00 do 17.00 hodin, nejen pokladnu, ale i všechny pavilony. Areál mohou návštěvníci opustit výchozími turnikety dokonce ještě o hodinu déle, takže si mohou užít procházku až do 18.00 hodin. Vstupné se v tomto období zvyšuje pouze nepatrně, o 5 Kč pro děti a 10 Kč pro dospělé, takže ti za návštěvu zaplatí 110 Kč, děti 55 Kč a rodina (dva dospělí a dvě děti) 290 Kč," uvedla mluvčí zoo Věra Vrabcová.

Ústecká Zoologická zahrada má celoročně otevřený spodní vchod z Drážďanské ulice, kde je také umístěn otočný turniket pro východ „Horní vstup situovaný směrem k ústecké čtvrti Dobětice je přes zimu zavřený, ale s příchodem března bývá opět v provozu, i když pouze během víkendů. V letošním roce jsme však kvůli rekonstrukci horního vstupu, kde došlo k výměně dlažby, opravě izolace a vyřešení zatékání, byli nuceni termín otevření o týden posunout. Horní pokladna by měla být v provozu od 11. března, ale stoprocentně to budeme mít potvrzeno až po předání stavby," doplnila vedoucí návštěvnického servisu ústecké zoo Andrea Balejová.

Kromě toho, že návštěvníci mohou v těchto dnech v zoo strávit delší dobu, bude během víkendů již v provozu oblíbený Zoovláček. „Vozí návštěvníky od spodního vchodu do horní části zoologické zahrady, ale pro dětské návštěvníky je to především atrakce a nevšední zážitek. Pro provoz je nejdůležitější přijatelné počasí, protože při dešti a mokrém povrchu je náročný bezpečný sjezd z kopce dolů," vysvětlila Věra Vrabcová. „Od března je také každý den otevřena prodejna suvenýrů Sepilok, kde si návštěvníci mohou na památku zakoupit propagační a upomínkové předměty z naší zoo jako jsou magnetky, turistické vizitky, pohledy a řada dalších. Nechybí ani oblíbené plyšové hračky, figurky, trička či různé drobné etnické předměty," dodala Andrea Balejová.

Meteorologové z Českého hydrometeorologického ústavu sídlícího na Kočkově slibují na víkend jarní počasí. „V sobotu očekáváme převážně. Nejnižší noční teploty z pátku na sobotu klesnou na +4 až 0 stupňů Celsia, při výraznější vyjasnění až -2 °C. Nejvyšší denní teploty pak dosáhnou 13 až 17 stupňů Celsia. V noci povane slabý proměnlivý vítr do 3 metrů za sekundu, přes den mírný jihovýchodní až jižní 2 až 5 metrů za sekundu," uvedl ústecký meteorolog Martin Novák.

Na neděli předpovídají meteorologové oblačno až polojasno, k večeru opět přibývání oblačnosti. „Nejnižší noční teploty dosáhnou 6 až 2 stupně Celsia. Nejvyšší denní teploty vystoupají na 9 až 13 stupňů Celsia. Povane mírný jihozápadní vítr 3 až 7 metrů za sekundu, který se bude odpoledne měnit na slabý jižní vítr 1 až 4 metrů za sekundu," dodal Martin Novák.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru