Litvínov - Od čtvrtka až do konce roku budete moci na litvínovském zámku obdivovat výstavu hraček Hush, mapující historii jejich výroby v Horním Litvínově.

0702hracky

Exponáty do zámku dlouhodobě zapůjčilo Muzeum technických hraček. Jde o premiéru unikátní výstavy dokumentující rozsáhlou produkci nejvýznamnějšího československého výrobce mechanických plechových hraček v letech 1925–1940. Nejen rodiny s dětmi, ale i modeláře a sběratele jistě potěší funkční elektrifikované kolejiště o rozchodu 0 sestavené z železničních hraček značky Husch nebo zajímavá dioramata představující historické události z dějin Československa.

Doprovodný program k výstavě nabídne návštěvníkům komentované prohlídky s ukázkami funkce mechanických hraček zn. Husch, soutež s interaktivní hrou, přednášku o konzervování a restaurování hraček v nálezovém stavu, workshopy a edukační program pro ZŠ i SŠ.

Vernisáž výstavy se koná ve čtvrtek 9. února od 18 hodin. Její součástí bude komentovaná prohlídka, ukázka mechanických hraček v pohybu a spuštění kolejiště elektrických vláčků.

Výstavu můžete navštívit od středy do neděle od 10 do 12 a od 13 do 17 hodin. Dospělí zaplatí za vstupné 50 korun, důchodci 30 a děti a studenti 20 korun. Rodinné vstupné je za 90 korun. V ceně je prohlídka všech expozic.

Zámek najdete v centru Litvínova, parkovat můžete třeba na náměstí dvě hodiny zdarma.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru