V ústecké zoo teď můžete vidět tohle úžasné opičátko
Mládě gibona. Zdroj. Zoo Ústí nad Labem
Výlety

Ústecký kraj – Nevíte, kam zajet na výlet? Co se třeba vypravit do ústecké zoo. A vůbec nevadí, že už jste tady byli třeba i několikrát. Jen během září v areálu totiž přibylo hned několik nových zvířat, která stojí za to vidět. 

Nové mládě mají giboni. Narodilo se 11. září a nejradši je zatím u maminky. Pokud se ale budete pozorně dívat, určitě ho spatříte.

V průběhu září se narodila také dvě mláďata antilopy jelení. Antilopám se v zoo daří a chovný samec se snaží, tři mláďata (jednoho samečka a dvě samičky) zplodil již letos na jaře.

2709zooantilopy

V neděli 17. září se narodilo další mládě morčete uruguayského, tentokrát v expozici u lenochodů dvouprstých.

Ústecká zoo má též několik nových zvířat, která během září přicestovala z jiných zoologických zahrad. Zcela novým obyvatelem je samička vydry malé, která dorazila ze Zoo Ostrava. Zatím je ve venkovním výběhu, ale zhruba na začátku října (podle počasí) se bude se svým partnerem stěhovat do zimoviště.

2709zoovydra

 Z Lipska v polovině září dorazila samice kabara pižmového. Ústecká zoo tak má konečně pár těchto zvířat, samec je zde od prosince roku 2015. Samce i samici kabara pižmového můžete vidět ve výběhu ve spodní části areálu. 

2709zookabara

Ústecká zoo má pro veřejnost otevřeno od dubna do září od 9.00 do 18.00 hodin a od října do března od 9.00 do 17.00 hodin. Vstupné pro dospělé je 120 korun, pro děti 60 korun a rodinné 310 korun.

 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru