Plnou párou se bude jezdit do Zubrnic
Ilustrační foto: Petr Sochůrek
Výlety

Střekov – Na své si přijdou o nadcházejícím víkendu milovníci historie vlakové dopravy. Zubrnická museální železnice každoročně s příchodem podzimu o prvním víkendu zavádí parní vlak místo červeného motoráku.

Souprava vlaku bude složena z parní lokomotivy 423.0145 z roku 1937, pěti zelených „dřeváků“ řady Baa/Be (typ Rybák) z období let cca 1930 – 1950 a na postrku bude vypomáhat dnes již historická motorová lokomotiva T435.0111 z šedesátých let.

Ve vlacích neplatí běžný tarif Dopravy Ústeckého kraje ani tarif Českých Drah, ale speciální jízdné, které činí v jednom směru celou trasu 80 (dospělí)/40 (děti 6-15, ZTP) Kč , a částečnou trasu v úsecích Střekov – Březno a opačně či Březno – Zubrnice (Malé Březno, Leština) a opačně 40 (dospělí)/20 (děti 6-15, ZTP) Kč.

2209 para

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru