TIP NA VÝLET: Za exotikou nemusíte až za hranice, na severu Čech máme nově tento unikát
Foto: Botanická zahrada Teplice
Výlety

Teplice - V botanické zahradě proběhlo slavnostní otevření nového skalničkového skleníku. Návštěvníci se tak dočkali nejmodernější stavby celého areálu, unikátní v České republice.

Nový skleník vznikl na základě projektu Ing. arch. Jana Zimy. Je součástí expozičních skleníků Tropicana, vstup vede od tropického skleníku. „Je mi velkou ctí být u otevření této významné stavby pro naší zahradu. Zároveň bych rád poděkoval mému předchůdci Mgr. J. Haagerovi a kolegyním za odvedenou práci při výsadbě celého skleníku,“ sdělil přítomným novinářům ředitel zahrady Petr Šíla.

2006tpkz2

Foto: Botanická zahrada Teplice

Ve skalničkovém skleníku jsou vysazeny choulostivé rostliny horských oblastí Evropy, Asie, Jižní Ameriky, Nového Zélandu, ale také ostrovní flóra z Kanárských ostrovů, Madeiry nebo z chilské poušti Atacama.

2006tpkz3

Foto: Botanická zahrada Teplice

„Expozice je stavěna na vyvýšených stolech, které jsou za mřížemi. Mříže tam jsou především proto, že jde o drobné a velmi vzácné rostliny náchylné na poničení. Je to i ochrana rostlin proti nenechavým návštěvníkům, kteří by mohli nevhodnou manipulací rostliny poškodit,“ vysvětlil kurátor zahrady Jan Ptáček.

Přijďte se pokochat krásou horských rostlin, jsou tu pro vás každý den mimo pondělí od 9 do 19 hodin.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru