AŽ SKONČÍ UZÁVĚRA OKRESŮ: Navštivte toto skalní městečko, je od nás jen kousek
Skalní masiv na vrchu Jeřabina. Foto: Oldřich Hájek
Výlety

Krušné hory – Hledáte tip na výlet v rámci okresu, abyste dodrželi platná vládní nařízení a opatření proti šíření nemoci covid-19? Poradíme vám cestu k tomuto skalnímu městečku.

Cestu si budete muset naplánovat do Krušných hor, vydejte se silnicí z Janova přes Křižatky ve směru na Mníšek, či samozřejmě opačně. Skalní městečko se nachází na dohled od rozhledny Jeřabina, využijte proto parkoviště u cesty k této vyhlídce. Pozor, vejde se na něj asi jen pět aut a protější cesta se nedá na parkování použít kvůli stále vysoké závěji.

Až dojdete na Jeřabinu, rozhlédněte se směrem od údolí do hor. Ve vzdálenosti asi sto metrů nad stromy vystupují kameny, pěšinkou se dostanete až k nim. Vegetace se teprve probouzí po zimě, cesta ke skalnímu masivu je proto snadná. Skála má několik vrcholků, jmenují se Jeřabina, Vyhlídka, Psí hlava a Střecha.

Foto

Kudy tam

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru