TIP NA VÍKEND: Kam vyrazit na běžky? Toto jsou nejoblíbenější krušnohorské trasy
Ilustrační foto: CC0
Výlety

Krušné hory – Běžkaři houfně vyrážejí do Krušných hor. V době uzavřených sjezdovek jde o možnost, jak strávit volný čas sportem na sněhu. Od Klínovce po Petrovice je na hřebenech Krušných hor několik tras, které jsou propojené do takzvané Krušnohorské běžecké magistrály.

Komáří hůrka - Cínovec

Jde pravděpodobně o nejoblíbenější trasu. Je strojově udržovaná a díky malému terénnímu převýšení se jedná o nenáročnou trasu. Výchozím bodem je parkoviště u rozcestí Komáří vížka – parkoviště, kam se lze dopravit i autobusy z Krupky nebo Teplic. Do cíle přijedete na Cínovci k Hotelu Pomezí. Celá nenáročná trasa měří 17 km a zvládnou ji i začátečníci.

Klíny

Rozvíjející se horské středisko Klíny nenabízí zábavu jen v zimě. Mimo sněhovou sezonu se tu můžete vozit na bobech, jezdit na horských kolech. Nás ale nyní zima zajímá. Z Klínů vedou totiž běžecké trasy na více stran. Udržováno je zde 40 kilometrů běžeckých tratí. Parkování zdarma je možné na parkovištích u areálu na Klínech nebo na parkovišti P4 přímo na Mračném vrchu u běžeckých okruhů. Samozřejmě je středisko dostupné autobusovou dopravou. Trasu si můžete zvolit podle náročnosti, značené jsou pomocí šipek stejné barvy jako je název okruhu. Běžecké tratě byly upraveny v úterý 19. 1. večer. Upraveny byly okruhy na Mračném vrchu, trasa Klíny - Klínská brána - Jelení hlava a Neuhausenský okruh.

Telnice

Když napadne sníh, míří Ústečané na Telnici, případně do výše položeného Adolfova. Můžete se podívat i na interaktivní běžecké trasy v této části Krušných hor.


Klínovec – Bublava

Krušnohorská magistrála vede po Krušných horách také na Karlovarsku, můžete projet úsek od Klínovce po Bublavu. Nejvíce o trati a jednotlivých úsecích napoví mapa.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru