TIP NA VÍKEND: Máte rádi horory a historii? Navštivte Jedovou chýši v podzemí nebo muzeum retro počítačů
2x foto zdroj: www.zamek-steknik.cz
Výlety

Žatec - Jedová chýše je expozicí určenou pro milovníky hororů a historie. Prohlídka rozsáhlých dvoupatrových středověkých sklepů (1240 m2) s tajemnou expozicí pro ty, kteří mají pro strach uděláno. Druhá expozice s názvem muzeum Retro computer představuje sbírku počítačů ze 70-80 let minulého století.

EXPOZICE JEDOVÁ CHÝŠE

se nachází přímo pod restaurací U Zlatého beránka v Žatci. Dva sousedící domy jsou propojené tunelem vysokým 150 cm, vybudovaným za 2.světové války (úniková cesta při bombardování).

Vstupenku do Jedové chýše zakoupíte na baru v restauraci U Zlatého beránka, kterou najdete na adrese Hošťálkovo náměstí 138 v Žatci. Na místě je možné objednat středověkou hostinu, zakoupit občerstvení popř. ochutnat různé "elixíry". Jedová chýše je otevřena vždy v sobotu od 11:00 - 17:30 hod.

RETRO COMPUTER

Expozice představuje počítače používané za socialismu nejen v Československu ale také ve světě: firem HP, Datapoint, Olivetti, Tesla, Osborne, Commodore, Atari, ZX Spectrum, Robotron, Epson, Sirius Victor, Sony apod. (přes 135 kusů funkční techniky.

Některé neuvidíte v ČR ani v Evropě v technických muzeích, protože se jedná o ojedinělé rarity a katalogizované počítače. Soukromá sbírka Pavla Jambora z firmy OnlySoft.cz, kterou zapůjčil sociální firmě pro potřeby stálé expozice, je vhodná i pro vzdělávací účely pro školní kolektivy (seznámení s vývojem IT od 70. let). Na třech pozicích je možné si zahrát počítačové hry 80. let.

0906muzeum

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru