TIP NA VÝLET: Lesenská pláň nabízí dětské hřiště či bludiště a rozcestí k vycházkám i túrám
Foto: Olga Markuzziová
Výlety

Krušné hory - Dřív tu byla holá pláň a dnes se tu skví pěkné Informační a turistické centrum, dětské hřiště, bludiště, možnost posezení a občerstvení v nedalekém hotelu.

Pokud vyrazíte Krušnohorským okruhem, ve směru od Litvínova přes Horu Svaté Kateřiny, nebo z Jirkova přes Boleboř, na GPS souřadnicích 50°34'8.726"N, 13°25'59.039"E najdete Infocentrum Lesenská pláň.

Informační centrum Lesenská pláň, u kterého bezplatně zaparkujete, nabízí zábavu, poznání i odpočinek. Najdete zde interaktivní přírodní učebnu v Krušnohorském arboretu a geologickém parku na Lesné. Seznámíte se tady s typickými dřevinami a nerosty Krušných hor, vyzkoušíte si své znalosti a získáte nové vědomosti. Poznáte zástupce hmyzu v místním hmyzím motelu.

2104plan4

Děti určitě ocení zábavu, kterou jim nabídne rozlehlé přírodní hřiště, dospělé tu potěší možnost odpočinku. K dispozici je i ohniště s posezením.

Kam z Lesenské pláně vyrazit?

Informační centrum Lesenská pláň je také rozcestím několika zajímavých tras krásnou krušnohorskou přírodou. Vyrazit můžete například příjemnou, 2,4 km dlouhou procházkou k Helenčiným vodopádům, o kterých jsme psali zde: http://www.e-mostecko.cz/vylety/video/30924-video-vite-ze-nedaleko-v-krusnych-horach-mame-tyto-vodopady-budou-vdecnym-cilem-vaseho-vyletu.

Po šesti kilometrech z Lesné dojdete k Menhir u pramene. Vyrazit můžete na horu Jedlová, na jejímž vrcholu se ve výšce 848 m n. m. nachází televizní vysílač a na jihovýchodním úbočí hory najdete Terezinu vyhlídku, sem ujdete z Lesné 8 kilometrů. Jedna z vašich cest může vést ke Klouzacímu kameni u opuštěného čedičového kamenolomu po trase dlouhé 7,2 km. Cílem vaší cesty mohou být u i pozůstatky hradu Žeberk, vzdálené 7,1 km z Lesné, nebo navštivte Čertovu kapli, která se nachází 9 km daleko, ve směru k zámku Jezeří, který určitě také stojí za návštěvu.

Od Informačního centra Lesenská pláň je to už jen půl kilometru k Horskému hotelu Lesná, kde vám i nyní, v době nouzového stavu nabídnou občerstvení, denně od 10 do 18 hodin.

V sousedství hotelu najdete skanzen Krušnohorský lidový dům. Byl postaven jako replika stavení z roku 1873 v tehdy nejběžnějším stylu Wohnstallhaus. Návštěvníci si zde mohou prohlédnout všechny části domu od chléva a závětří přes světnici a komoru až po půdní prostory a stodolu. Během roku se zde konají výstavy a akce s ukázkou dobových řemesel.

2104plan2

 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru