Vyhraje Cyklostezka Ohře titul TOP destinace Česka? Rozhodnout o tom můžete i vy
Cyklostezka v pevnostním měst Terezíně.
Výlety

Ústecký kraj - V květnu odstartovalo hlasování v dalším ročníku soutěže DestinaCZe, jejímž cílem je propagace unikátních turistických míst v České republice. I letos má Dolní Poohří své želízko v ohni. V kategorii Česko jede se o titul uchází Cyklostezka Ohře.

Návštěvníci mohou na webu www.ceskozemepribehu.cz/destinacze hlasovat ve třech kategoriích pro celkem devět lokalit. Cyklostezka Ohře se mezi ně probojovala ze stovky navržených. „Už postup do finále považujeme za velký úspěch. A věříme, že i tentokrát nás lokální patrioti a spokojení návštěvníci podpoří,“ říká ředitelka Destinační agentury Dolní Poohří Libuše Novotná Pokorná. Naráží přitom na úspěchy Dolního Poohří v minulých letech. V roce 2016 si město Kadaň odneslo titul v kategorii Po stopách Karla IV. a v roce 2014 se dokonce nedostavěný chrám Panny Marie v Panenském Týnci stal absolutním vítězem celé soutěže. Pro tajuplné místo na Lounsku hlasovalo přes 22 tisíc návštěvníků. V tomtéž ročníku navíc titul Fénix – znovuzrozený projekt získal Chrám chmele a piva v Žatci.

Hlasovat je možné až do 24. června 2018. Každý hlasující má k rozdělení zlatou medaili pro TOP místo a stříbrnou a bronzovou pro další oblíbené lokality. Soutěžit o ceny mohou i hlasující - každý týden jsou losovány zajímavé ceny a hlavní je pak pobyt v prvorepublikovém letohrádku Sv. Vojtěch. Kromě kategorie Česko jede soutěží další destinace v kategoriích Trendy a novinky pro místa vzniklá nebo znovuotevřená v loňském roce a ČS 100 – místa spojená s výročím založení Československa.

0606cyklostezka2

Páteřní cyklistická cesta, která lemuje řeku Ohři, začíná na česko-německé hranici u Chebu, kde navazuje na cyklostezku z Waldsassenu. Končí tam, kde svou pouť končí i řeka Ohře - v Litoměřicích u Labe. Měří celkem asi 230 kilometrů a nabízí množství odboček a turistických zajímavostí. V Ústeckém kraji prochází Kadaňskem, Chomutovskem, Žateckem, Lounskem a pokračuje na Litoměřicko. V terénu je značená číslem 6. Jako průvodce stezkou mohou návštěvníci využít web www.cykloohre.cz a zajímavosti o novinkách a akcích v okolí nabízí profil www.facebook.com/CyklostezkaOhre.

0606cyklostezka3

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru